De spelregels & een wedstrijd

De spelregels & een wedstrijd

Als we kijken naar de spelregels is het erg complex en daarom is het goed dat je op deze pagina bent uitgekomen. Op deze pagina zullen we namelijk stilstaan bij de verschillende spelregels die verbonden zijn aan hockey ten een wedstrijd zodat je precies alle informatie weet. Dat is natuurlijk erg prettig, want voordat je de eerste training zult ervaren weet je van tevoren al de basis regels waardoor je niet voor schut komt te staan. Je wilt immers een goede eerste indruk achterlaten bij jouw potentiële nieuwe team en daarom is het goed om hier aandacht aan te besteden. Mocht je naar aanleiding van dit artikel nog additionele vragen hebben, dan kun je altijd contact met ons opnemen. Wij helpen je graag verder bij het maken van de juiste keuze zodat je zeker weet dat je niet voor verrassingen komt te staan en dat is natuurlijk erg prettig.

Niet met de voet

Een van de belangrijkste regels die je bij hockey hebt die weer anders zijn dan voetbal is dat je de bal niet met de voet mag raken. Over het algemeen zijn de basisregels van hockey vergelijkbaar met voetbal alleen verschilt het dus in een aantal opzichten. De Keeper mag echter wel met de voet de bal raken om de bal uit het goal te houden. Dat is natuurlijk een unieke positie, maar meteen wel een stuk lastiger dan men in eerste instantie zou denken. Om deze reden is het goed om je achterhoofd de regels te onthouden zodat je tijdens een wedstrijd niet voor verrassingen komt te staan. Je wilt immers voorkomen dat jij degene bent die een straf penalty veroorzaakt waardoor de wedstrijd verloren raakt en daarom is het goed om hier aandacht aan te besteden.

De wedstrijd zelf

Als we kijken naar de wedstrijd is dit ook een belangrijk onderdeel van de dagelijkse hockey routine. Op wekelijkse basis zul je het gaan opnemen tegen andere teams om zodoende je trainingen in de praktijk te laten zien. Dit is natuurlijk erg leuk, want hierdoor krijg je te zien wie beter is en wie juist niet. Dat is natuurlijk erg prettig, want hierdoor weet je zeker dat je een stukje competitiviteit naar voren laat brengen. Je wilt immers niet verliezen en omdat het een teamsport is wil je er alles aan doen om te gaan winnen, want als jij slecht presteert, zal e team ook slechter presteren en dat is natuurlijk niet wat je wilt bereiken. Om deze reden is het zeker leuk om mee te doen aan hockey.

MEER TE WETEN KOMEN